Efter kunstrunden i 2016 ville Smålandsposten lave en artikel om mig og mine væsner.
 
Artiklen var i den 28. juli 2016, men kan kun læses på avisens hjemmeside, hvis man har et digitalt abonnement:
 
http://www.smp.se/almhult/eva-inspireras-i-trollskogen/ 

Om mig

Jeg er til det rå og uforarbejdede.

De fleste af mine ting bliver til uden alt for megen forarbejdning, da det er dét, som jeg synes, at det er sjovest at lave.

Normalt laves mine figurer kun af materialer, som jeg har fundet i naturen.
 
På stranden samler jeg bl.a. tang, skaller, sten og strandtræ. Da vi har fritidshus i et stykke fortryllet skov i Sverige, samler jeg også en del materiale i skoven: grene, rødder fra væltede planter, frøkapsler, kogler, mos, lav og træsvampe. Selv i min danske have kan jeg finde brugbare ting.

Men det sker også, at jeg bruger andre ting, som fx rustne metalgenstande og hele krydderier. Eksempelvis kan hel ingefær være gevir på en elg, og brune kardemommekapsler kan være kroppen på en fugleunge.

Jeg har været kreativ lige siden, at jeg begyndte at strikke som ung. Men jeg laver kun de samme sysler i en årrække, hvorefter jeg kaster mig over noget nyt. Jeg har strikket trøjer og syet puder, tevarmere og lign. med applikationer – begge dele af eget design. Senere var det bl.a. dekorationer af tørrede blomster, krydderier eller muslingeskaller samt perlekors og julepynt. Lige før min nuværende dille lavede jeg billeder og ikoner med forskellige slags materialer - assemblage/mixed media.

Jeg bliver nok ved med at lave ting fra naturen i mange år endnu, og hvis jeg kaster mig over noget andet, vil jeg lære at lodde og måske svejse, for jeg er meget fascineret af skrotkunst/junk-art og steampunk á la Stephane Halleux.

Denne hjemmeside viser de ting, jeg har beskæftiget mig med i de senere år, og som jeg stadig hygger mig gevaldigt med at lave, fordi variationsmulighederne er uendelige.
 
Jeg sælger normalt ikke mine ting, men læs om en årlig kunstrunde i Sverige her.
 
Min profil på Instagram - @evatorsart - opdateres oftere end denne side.

Eva Tor

Du er velkommen til at efterlade en kommentar eller stille et spørgsmål her